Wyjątkowy smak i niewiele pracy – do tego ten piękny, pastelowy efekt kolorystyczny…
Składniki na seledynową sałatkę:
- szklanka makaronu (np. penne, farfalle),
 - duży ogórek,
 - okrągły serek camembert,
 - pół szklanki łuskanych pistacji,
 - łyżka drobniutko posiekanego pora.
 
Składniki na sos do sałatki:
- łyżka soku z cytryny,
 - 2 łyżki oliwy z oliwek,
 - pół łyżeczki soli,
 - łyżeczka cukru,
 - szczypta zielonego pieprzu.
 
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie „al dente”, odcedzić i ostudzić. Ogórka i ser pokroić w kostkę, pistacje można grubo posiekać (można też nie 
 ), składniki te wymieszać delikatnie z porem. Na koniec połączyć sałatkę z zimnym makaronem i polać sosem z podanych składników. Pycha 
                    ![Wegańskie placki ziemniaczane bez jajek [video]](http://zwegowani.pl/wp-content/uploads/weganskie-placki-ziemniaczane.jpg)
![Naleśniki wegańskie bez jajek i mleka [video]](http://zwegowani.pl/wp-content/uploads/nalesniki-weganskie-propozycja-podania1.jpg)
















                            
Comments