Tradycyjną, prostą w wykonaniu sałatkę warzywną wzbogaciliśmy o smak ciecierzycy i oliwki. Do tego całkiem słodki dodatek miękkiej brzoskwini. Jest co podjadać
Składniki:
- 2 brzoskwinie (np. z puszki),
- marchewka (pół słoika),
- groszek (pół słoika),
- kukurydza (pół puszki),
- ciecierzyca, czyli cieciorka albo groch włoski (połowa puszki),
- 10 czarnych oliwek,
- sos sojowy jasny,
- 2 łyżki majonezu.
Brzoskwinie odsączamy z wody, kroimy i wrzucamy do miseczki. Dodajemy marchewkę, groszek, kukurydzę i ciecierzycę. Oliwki kroimy w paski. Wszystkie składniki sałatki warzywnej łączymy.
Dodajemy 4-5 łyżek sosu sojowego i ok. 2 płaskich majonezu. Doprawiamy według uznania.
Comments