8708 Views |  1

Tajskie curry z fasolką szparagową

Zielona fasolka szparagowa, po tajsku, na ostrrrrro.

Tajskie curry z fasolką szparagową

Tajskie curry z fasolką szparagową

Składniki na tajskie curry z fasolką szparagową (2 porcje):

  • żółta lub czerwona tajska pasta curry,
  • garść gotowanej ciecierzycy,
  • cebula,
  • dwie garście zielonej fasolki szparagowej,
  • czerwona papryka pokrojona w kostkę,
  • kilka różyczek kalafiora,
  • 200 ml mleka kokosowego,
  • olej ryżowy.

Przygotowanie:

  • Podsmaż cebulę na oleju.
  • Dodaj warzywa i smaż dalej aż warzywa zmiękną.
  • Dodaj pastę curry i mleko kokosowe i gotuj aż smaki dobrze się połączą.
  • Na sam koniec, tuż przed podaniem, dodaj ugotowaną ciecierzycę.