4582 Views |  Like

Pierogi ruskie z buraczkami

Szybkie i pożywne danie odpowiednie na nieoczekiwaną wizytę gości.

Pierogi ruskie z buraczkami

Pierogi ruskie z buraczkami

Składniki:

  • pierogi ruskie,
  • buraczki (w preferowanej ilości:)),
  • pół cukinii,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 1/2 puszki zielonej fasoli,
  • pół cebuli,
  • papryka słodka,
  • bazylia,
  • sól, pieprz.

Buraczki smażymy na patelni. Cukinię kroimy w plastry. Mieszamy z cebulą, fasolą i kukurydzą i dodajemy do buraczków. Całość smażymy aż zmięknie i przyprawiamy. W międzyczasie gotujemy pierogi ruskie. Gotowe podajemy razem z warzywami z patelni i doprawiamy szczyptą bazylii i papryki słodkiej.

I gotowe! Smacznego:)