Przepis na szybką zupę pomidorową – gotowa w 10 min; przyrządzona bez wywaru.
Składniki na zupę pomidorową (dla 2-3 osób):
- krojone i obrane pomidory w puszce,
- 2 szklanki wody,
- mała miseczka makaronu (ja dałam nitki, ale może być jakikolwiek),
- 2 ząbki czosnku (wg uznania mniej lub więcej),
- bazylia suszona,
- suszone warzywa do zupy,
- sól, pieprz.
Przelewamy pomidory do garnka. Jak ktoś nie preferuje pomidorów w kawałkach, może zmiksować. Dolewamy wody. Wrzucamy garnek na gaz. Dodajemy zgnieciony czosnek, bazylię i resztę przypraw (w ilości preferowanej przez konsumenta :D). Gdy się zagotuje, dodajemy makaron, gotujemy tyle czasu, ile każe opakowanie makaronu. Należy pamiętać o ciągłym mieszaniu, aby makaron nie przywarł do garnka. I zupa gotowa!
Comments