Coś rozgrzewającego. Pyszna zupa dyniowa z dodatkiem imbiru. Bardzo prosta do zrobienia, a jej oryginalny smak na pewno wielu z Was przypadnie do gustu 
Składniki na zupę dyniową ze świeżym imbirem:
- kawałek dyni,
- 2 marchewki,
- 1 pietruszkę,
- kawałek pora,
- kawałek selera,
- 1 cebulę,
- korzeń imbiru,
- sól,
- gałkę muszkatołową w proszku – 1/3 łyżeczki,
- olej kukurydziany.
Cebulę pokroić na małą kosteczkę i podsmażyć na patelni na odrobinie oleju. Resztę warzyw (oprócz imbiru) pokroić na małą kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać podsmażoną cebulę, posolić i gotować. Gdy warzywa są miękkie dodać gałkę muszkatołową i utrzeć bezpośrednio do garnka świeży korzeń imbiru. Ilość gałki muszkatołowej i imbiru zależy od tego, jak ostrą chcemy mieć zupę. Zupę możemy jeść zmiksowaną lub nie – jak kto lubi 

anka-weganka.blogspot.com
 
                    ![Wegańskie placki ziemniaczane bez jajek [video]](http://zwegowani.pl/wp-content/uploads/weganskie-placki-ziemniaczane.jpg)
![Naleśniki wegańskie bez jajek i mleka [video]](http://zwegowani.pl/wp-content/uploads/nalesniki-weganskie-propozycja-podania1.jpg)
















 
                            


 
        
Comments