Zwegowani » Dania główne, Dania smażone, Kuchnia wegańska

Gulasz z seitanem


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Zostaw komentarz
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (Oceń przepis)
Loading ... Loading ...

Przepis na danie z sejtanem (seitan), półproduktem o wysokiej zawartości białka. Seitan sprawdza się nie tylko w gulaszach, ale również jako składnik farszu do gołąbków, kotletów i pieczeni.

Gulasz z seitanem

Gulasz z seitanem

Składniki na gulasz z seitanem:

  • 370 g seitanu,
  • cukinia lub kabaczek,
  • papryka,
  • czerwona cebula,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • woda,
  • koncentrat pomidorowy,
  • zioła prowansalskie,
  • sól, pieprz.

Seitan i warzywa kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy na patelnię rozgrzaną wcześniej oliwą z oliwek. Smażymy dolewając ok. szklanki wody i czekamy chwilę aż warzywa zmiękną. Do gulaszu dodajemy seitan, dusimy.

Do dania dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, mieszamy. Smażymy jeszcze chwilę. Całość przyprawiamy. Gulasz z seitanem podajemy na ciepło.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Pikantna potrawa z papryki
Pikantna potrawa z papryki to danie dla miłośników ostrej kuchni. Potrawę można potraktować jako prz...
Trzy fasole
Przepis na potrawę "Trzy fasole", czyli nową wersję fasolki po bretońsku o potrójnej warto...
Pasztet z cukinii i wędzonego sera
Przepis jest trochę zmienioną wersją tego, który można znaleźć na stronie Czarnej Oliwki jako Weget...
Pizza ziemniaczana
Przepyszna wersja "włoskiego specjału" Przepis na pizzę ziemniaczaną! Składniki ...
Pierogi ruskie zapiekane z serem, czosnkiem i bazylią
Bardzo, bardzo polecam ten przepis, bo przyrządzone w ten sposób pierogi są jeszcze lepsze :) ...
Zielone kluski leniwe
Przepis na kluski leniwe w zielonej wersji :) Składniki na zielone kluski leniwe: 200 g twa...

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.