Naleśniki zawijane z farszem warzywnym.
Składniki na ciasto na naleśniki:
- szklanka wody,
- szklanka mąki orkiszowej,
- 3 jajka,
- sól,
- 2 łyżki masła klarowanego,
- 250 g szpinaku.
Składniki na farsz do naleśników:
- 6 marchewek,
- pietruszka,
- kawałek selera,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Szpinak drobno pokroić i podsmażyć na maśle.
- Składniki na ciasto zmiksować, dodać szpinak i usmażyć naleśniki.
- Warzywa zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, podlać małą ilością wody i parować pod przykryciem. Dodać sól i pieprz do smaku.
- Na przygotowane naleśniki ułożyć przygotowany farsz warzywny i je zwinąć.
- Pokroić je na mniejsze części jak roladę.
Comments