37580 Views |  2

Naleśniki z warzywami

Zawijane naleśniki z warzywami

Zawijane naleśniki z warzywami

Naleśniki zawijane z farszem warzywnym.

Składniki na ciasto na naleśniki:

  • szklanka wody,
  • szklanka mąki orkiszowej,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • 2 łyżki masła klarowanego,
  • 250 g szpinaku.

Składniki na farsz do naleśników:

  • 6 marchewek,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Szpinak drobno pokroić i podsmażyć na maśle.
  2. Składniki na ciasto zmiksować, dodać szpinak i usmażyć naleśniki.
  3. Warzywa zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, podlać małą ilością wody i parować pod przykryciem. Dodać sól i pieprz do smaku.
  4. Na przygotowane naleśniki ułożyć przygotowany farsz warzywny i je zwinąć.
  5. Pokroić je na mniejsze części jak roladę.