Zwegowani » Dania główne, Dania smażone, Kotlety wegetariańskie

Kotlety z selera


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Zostaw komentarz
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (1 głosów)
Loading ... Loading ...

Kolejna wegetariańska alternatywa kotletów warzywnych.

Kotlety z selera

Kotlety z selera

Składniki na kotlety z selera:

  • seler,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta czosnkowa,
  • zioła prowansalskie,
  • suszona cebulka,
  • słodka papryka.

Seler kroimy na cienkie plastry (grubsze można na początku ugotować na parze, by stały się miękkie).  Każdy plaster selera maczamy w zmąconym jajku, a następnie w bułce tartej z przyprawami. Kotlety wegetariańskie smażymy z obu stron dociskając seler.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Składniki: ,




Przepisy z podobnymi składnikami:

Babeczki - muffiny czekoladowe
Muffiny jogurtowe z czekoladą to prawdziwy przysmak. Spróbujcie sami! Składniki na babecz...
Kotlety z płatków owsianych
Jedna z propozycji na sycący obiad wegetariański - kotlety z płatków owsianych. Porcja dla 4 osób. ...
Omlet
Kto powiedział, że dobre śniadanie nie może być szybkie i proste? Nie zawsze musimy przecież podawać...
Kotlety sojowe ze szpinakiem
Przepis na wegetariańskie kotlety z soi. Składniki na kotlety sojowe ze szpinakiem: 1 ...
Ciasteczka orzechowe
Przepis na chrupiące, mocno orzechowe ciasteczka pochodzi od "Mamy Piotrka" :) Polecam wsz...
Kotlety sojowo-ziemniaczane z serem fetą i sosem pomidorowym
Przepis na sojowe kotlety wegetariańskie. Jeśli ktoś nie chce, może zastosować przepis bez fety, też...

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.