Zwegowani » Dania główne, Dania smażone, Kotlety wegetariańskie

Kotlety z selera


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Zostaw komentarz
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (1 głosów)
Loading ... Loading ...

Kolejna wegetariańska alternatywa kotletów warzywnych.

Kotlety z selera

Kotlety z selera

Składniki na kotlety z selera:

  • seler,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta czosnkowa,
  • zioła prowansalskie,
  • suszona cebulka,
  • słodka papryka.

Seler kroimy na cienkie plastry (grubsze można na początku ugotować na parze, by stały się miękkie).  Każdy plaster selera maczamy w zmąconym jajku, a następnie w bułce tartej z przyprawami. Kotlety wegetariańskie smażymy z obu stron dociskając seler.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Składniki: ,




Przepisy z podobnymi składnikami:

Naleśniki ze szpinakiem i serem
Propozycja dla miłośników naleśników nie tylko na słodko. Składniki potrzebne do przygotowani...
Ananas w cieście
Pączki z ananasem? A może placki czy racuchy z ananasem? Trudno ocenić, ale zdecydowanie warto sprób...
Orzechowe placki ryżowe z dipem z awokado
Składniki na orzechowe placki ryżowe: 300 g ryżu, 100 g solonych orzeszków ziemnych, 0...
Kotlety ryżowe z marchewką
Kotlety z marchewki, czy kotlety ryżowe z dodatkiem marchewki? Jedno jest pewne - są to jedne z najl...
Sałatka z soczewicy
Podaje przepis na pyszną i zdrową sałatkę z soczewicą w roli głównej ;) Składniki na sałatk...
Gwiazdkowe tosty francuskie
Przepis na pyszne śniadanie :) Składniki na tosty francuskie (na 3 duże lub 4 mniejsze albo 6...

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.