Mleko kokosowe i pożywne migdały – tylko tyle trzeba żeby zapewnić sobie wspaniałe samopoczucie. Doskonała na rozpoczęcie dnia jako śniadanie lub na deser. Migdały znane ze swych właściwości odżywczych dostarczą cennych minerałów, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin. A przyjemnie pachnące i bogate w aminokwasy oraz witaminę C mleko kokosowe sprawi, że taki posiłek to prawdziwa rozkosz
Składniki na zupę migdałową:
- 1 szklanka blanszowanych migdałów,
- 0,8–1 l mleka kokosowego.
Wykonanie:
- Migdały zalewamy wodą i namaczamy na całą noc. Następnie osączamy. Miksujemy.
- Łączymy z mlekiem kokosowym (może być z puszki, jednak najlepsza wersja to własnoręcznie zrobione), przyprawiamy wanilią lub cukrem wanilinowym.
- Podajemy z pokruszoną bezą (można pominąć).
Gdy zupę traktujemy jako deser, można podać kieliszek likieru migdałowego. Zupę można podgrzewać i podawać na ciepło. Polecam i życzę smacznego
Magda, vegabutik.pl
Comments