Wyjątkowy smak i niewiele pracy – do tego ten piękny, pastelowy efekt kolorystyczny…
Składniki na seledynową sałatkę:
- szklanka makaronu (np. penne, farfalle),
- duży ogórek,
- okrągły serek camembert,
- pół szklanki łuskanych pistacji,
- łyżka drobniutko posiekanego pora.
Składniki na sos do sałatki:
- łyżka soku z cytryny,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- pół łyżeczki soli,
- łyżeczka cukru,
- szczypta zielonego pieprzu.
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie „al dente”, odcedzić i ostudzić. Ogórka i ser pokroić w kostkę, pistacje można grubo posiekać (można też nie ), składniki te wymieszać delikatnie z porem. Na koniec połączyć sałatkę z zimnym makaronem i polać sosem z podanych składników. Pycha
Comments