Kolejna propozycja sałatki greckiej. Tym razem pikantna wersja – prócz sera feta i pomidora w sałatce greckiej znalazła się także papryczka chili.
Składniki:
- ser feta,
- pomidor,
- awokado,
- zielone oliwki,
- 1 mała papryka chili (papryka pepperoni),
- kapusta pekińska (kilka liści),
- mielona papryka słodka,
- sól, pieprz,
- majonez.
Pomidor kroimy na cienie plastry i mieszamy z niewielką ilością sera feta. Awokado i oliwki dzielimy na małe paski lub kostki i dodajemy do pozostałych składników sałatki greckiej.
Paprykę chili kroimy wzdłuż i usuwamy nasiona. Dzielimy ją na małe części i wsypujemy do miski z sałatką. Umyte i pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej dodajemy do pomidorów, fety, oliwek i papryczki chili.
Dodajemy majonez. Całość mieszamy. Sałatkę grecką doprawiamy papryką słodką i solą oraz odrobiną pieprzu.
Comments