Rogaliki z ciasta francuskiego to jedno z bardziej błyskawicznych dań. Do tego, niepotrzebny jest nam specjalnie przygotowany farsz, a jedynie masa makowa. Słodkie połączenie sprawi, że zamiast wycieczek do sklepu po drożdżówki zapragniemy zajadać na drugie śniadanie domowe rogaliki z makiem 
Składniki na rogaliki z masą makową:
- ciasto francuskie (180 g),
- masa makowa – kilka łyżek.
Z rozmrożonego ciasta francuskiego wycinamy filiżanką duże okręgi. Do środka nakładamy łyżką masę makową. Ciasto zwijamy w rogalik zaklejając brzegi.
Rogaliki z masą makową pieczemy do wyrośnięcia (ok. 15 minut) w temperaturze 180°C. Ciastka podajemy po ostygnięciu.
![Wegańskie placki ziemniaczane bez jajek [video]](http://zwegowani.pl/wp-content/uploads/weganskie-placki-ziemniaczane.jpg)
![Naleśniki wegańskie bez jajek i mleka [video]](http://zwegowani.pl/wp-content/uploads/nalesniki-weganskie-propozycja-podania1.jpg)


















Comments