23010 Views |  Like

Zupa pomidorowa po meksykańsku

Tradycyjna zupa pomidorowa nabierze całkiem nowego smaku, jeśli urozmaicimy ją kilkoma dodatkowymi składnikami.  W wersji zupy po meksykańsku wystarczy kukurydza i pikantna papryka.

Zupa pomidorowa po meksykańsku

Składniki na zupę pomidorową po meksykańsku

  • karton soku pomidorowego,
  • czerwona papryka,
  • pół puszki kukurydzy,
  • cebula,
  • makaron nitki,
  • bulion warzywny (kostka),
  • przyprawa „pikantna papryka”,
  • sól, pieprz,
  • szczypta cukru.

Podgrzewamy sok pomidorowy z bulionem warzywnym. Dodajemy pokrojoną i usmażoną paprykę z cebulą. Wrzucamy kukurydzę, makaron. Zupę pomidorową przyprawiamy i słodzimy odrobiną cukru.