Zwegowani » Śniadania kolacje

Wiosenne kanapki


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 3
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (4 głosów)
Loading...Loading...
Kanapka z paprykarzem warzywnym

Kanapka z paprykarzem warzywnym

Kolorowe kanapki możemy serwować nie tylko znak nadchodzącej wiosny. Większość produktów dostępna jest cały rok, a przecież warto, by wiosna gościła na talerzu codziennie! Nie tylko podczas wielkanocnego śniadania :)

Ewentualne składniki:

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Lazania serowa ze słonecznikiem
Lazania (wł. lasagne) to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań włoskich. Nazwa ta oznacza także ma...
Sałatka grecka z serem mozzarella
Sałatka grecka jest efektowną, kolorową przystawką, pasującą do niemal każdego dania głównego. Dla o...
Risotto z kalarepą i kozim serem
Ryż z kalarepą - przepis na dwie osoby. Składniki na risotto z kalarepą i kozim serem 2 ka...
Zimowa wersja enchilady
Kolejna propozycja na wegetariańską enchiladę. Składniki na enchiladę: 6-7 placków tort...
Zapiekanka z sosem beszamelowym "zielono mi"
Przepis na zieloną zapiekankę z sosem beszamelowym. Składniki na zapiekankę "zielo...
Razowa pita z falafelami, pieczonym burakiem i sosem jogurtowym
Wyznam Wam szczerze, że uwielbiam kanapki :) Jestem też uzależniona od pieczywa wszelkiego rodzaju...

Komentarzy: 3

  • avatar
    najsmaczniejsze.pl:

    ale tu kolorowo i wiosennie dzięki tym kanapeczkom

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    aga-aa:

    kanapki jadam rzadko, ale na te bym się z chęcią skusiła :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Dorota:

    Kanapki kanapkami, ale warto zjeść cos pysznego ,zwłaszcza rano, daje energie na długi czas
    Pasztet z żółtego grochu, łuskanego:
    1/2 kg grochu
    1 marchewka, pietruszka, cebulka, 2 zabki czosnku,
    2 łyżku oliwy
    zalać wodą , gotować do miękkości( grochu) ew.dolewać wogy żeby nie było zbyt gęste, jak wystgnie miksujemy, musi być wtedy geste jak śmietana 30%, dolewamy 4 łyżki oliwy, 3 łyżki czubate,mąki ziemniaczanej, dla wgetarian 4 całe jajka,ale już bez mąki, sól ,pieprz i przyprawy, ja daję sharomę, taka przyprawa z indyjskiego sklepu, mogą być zioła prowansalskie,to jest porcja na 2 foremki aluminiowe, Jana Niezbędnego, lub 1 długą do pasztetu,pieczemy 180*c 1h 15mni, jak pasztet pęknie na wierzchu i się zarumieni , jest już gotowy. ja wystygnie to troszke opadnie, jakto pasztet:)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.