Zwegowani » Śniadania kolacje

Wiosenne kanapki


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 3
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (4 głosów)
Loading...Loading...
Kanapka z paprykarzem warzywnym

Kanapka z paprykarzem warzywnym

Kolorowe kanapki możemy serwować nie tylko znak nadchodzącej wiosny. Większość produktów dostępna jest cały rok, a przecież warto, by wiosna gościła na talerzu codziennie! Nie tylko podczas wielkanocnego śniadania :)

Ewentualne składniki:

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Zapiekanka z makaronem ryżowym i pieczarkami
Smak zapiekanki bywa mylący: czasem ciężko wyczuć, czy to jeszcze zapiekanka z makaronem, czy już za...
Frytki z tofu
Pomysłów na wykorzystanie tofu w daniach codziennych nie brakuje. A co gdyby - zamiast ziemniaków - ...
Bigos ze śliwkami
Przepis na bigos staropolski w wersji wegetariańskiej. Prawdziwy bigos powinien być podgrzewany prze...
Kapusta po litewsku
Kapusta po litewsku to smaczna przystawka dla zwolenników kapusty w wersji słodko-kwaśnej. Sk...
Pasta kanapkowa z fety i kukurydzy
Przepis na pastę na kanapki, idealną na śniadania, kolacje i przekąski. Składniki: ko...
Zapiekanki domowe
Zapiekanki to dobra przekąska zarówno na kolację, jak i na spotkanie w gronie znajomych. Skła...

Komentarzy: 3

  • avatar
    najsmaczniejsze.pl:

    ale tu kolorowo i wiosennie dzięki tym kanapeczkom

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    aga-aa:

    kanapki jadam rzadko, ale na te bym się z chęcią skusiła :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Dorota:

    Kanapki kanapkami, ale warto zjeść cos pysznego ,zwłaszcza rano, daje energie na długi czas
    Pasztet z żółtego grochu, łuskanego:
    1/2 kg grochu
    1 marchewka, pietruszka, cebulka, 2 zabki czosnku,
    2 łyżku oliwy
    zalać wodą , gotować do miękkości( grochu) ew.dolewać wogy żeby nie było zbyt gęste, jak wystgnie miksujemy, musi być wtedy geste jak śmietana 30%, dolewamy 4 łyżki oliwy, 3 łyżki czubate,mąki ziemniaczanej, dla wgetarian 4 całe jajka,ale już bez mąki, sól ,pieprz i przyprawy, ja daję sharomę, taka przyprawa z indyjskiego sklepu, mogą być zioła prowansalskie,to jest porcja na 2 foremki aluminiowe, Jana Niezbędnego, lub 1 długą do pasztetu,pieczemy 180*c 1h 15mni, jak pasztet pęknie na wierzchu i się zarumieni , jest już gotowy. ja wystygnie to troszke opadnie, jakto pasztet:)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.