5896 Views |  Like

Tortille wegetariańskie

Dodaj zdjęcie!

Składniki na tortille wegetariańskie:

  • puszka fasolki szparagowej zielonej,
  • puszka kukurydzy,
  • puszka marchewek (ja używam takich małych, niekrojonych),
  • placki do tortilli,
  • starty ser żółty.

Przygotowanie:

  1. Marchewkę, fasolkę i kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do jednej miski, doprawiamy wedle uznania, wstawiamy na chwilę do lodówki;
  2. Jak już sobie farsz odstoi, to nakładamy na placki do tortilli (ilość wedle uznania, ja lubię dużo:))
  3. Posypujemy wszystko startym żółtym serem
  4. Wkładamy na parę minut do piekarnika rozgrzanego na 180-200 stopni. Wtedy tortilla staje się chrupiąca, farsz jest lekko podgrzany, a serek się ładnie topi.

Smacznego 😉