Zwegowani » Dania smażone, Przekąski dodatki

Smażony ser camembert


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 10
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (12 głosów)
Loading...Loading...

Smażony ser camembert to jedna z bardziej sycących przekąsek. Do dania można dodać dżem lub powidła.

Smażony ser camembert

Smażony ser camembert

Składniki:

  • dwa opakowania sera camembert (z podpuszczką mikrobiologiczną),
  • bułka tarta,
  • 1 jajko.

Do miseczki wbijamy jajko, a na talerz wysypujemy trochę bułki tartej. Przygotowane serki camembert obtaczamy w panierce: najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy camembert. Na drugą stronę przerzucamy je łopatką dopiero, gdy spód wyraźnie się zarumieni. Uważamy przy tym, by sery nie pękły i nie wypłynęły.

Smażone sery camembert możemy podawać również jako danie główne, na przykład z ziemniakami.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Kotlety z płatków owsianych
Jedna z propozycji na sycący obiad wegetariański - kotlety z płatków owsianych. Porcja dla 4 osób. ...
Ciastko francuskie z jabłkiem i migdałami
Przepisy z ciasta francuskiego są zazwyczaj banalnie proste i nie wymagają większego wysiłku, czy li...
Dip z sera camembert
Łatwy w przygotowaniu i ciekawy w smaku dip z sera camembert najlepiej smakuje jako dodatek do śwież...
Bułeczki cynamonowe
Przepis na proste bułeczki cynamonowe - idealne  na śniadanie. Składniki na bułeczki cynamonowe: ...
Krokiety z farszem na ruskie pierogi
Krokiety niestety bardzo kaloryczne, ale jakie smaczne i sycące! Składniki na farsz do krokietów:...
Pasztet z soczewicy z pestkami dyni
Przepis na pasztet z soczewicy. Składniki: czerwona soczewica 400 g, marchew 4 duże szt.,...

Komentarzy: 10

  • avatar
    Magdalena:

    Smazony camembert -pychotka! Ja przed zanurzeniem sera w jajku roztrzepuje jajko z odrobina soli, papryki i pieprzu.Potem obtaczam w bulce. Usmazone camemberty podaje z sosem zurawinowym lub zurawinowa konfitura.

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Magda:

    Ukryte ze względu na niski Ocena komentarza. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

    Najgorzej oceniony komentarz. Oceń: Dobre 0 Słabe 4

  • avatar
    Pamcia:

    Do Magdy. Wegetarianizm a weganizm to co innego. Proponuje sie zorientowac w temacie:)

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    Camembert był moczony w mleku, a potem obtoczony w panierce do kurczaka razem z przyprawami: oregano i chilli.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:


    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Zwegowani:

    Został jeszcze? :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    Zjedzony. :) Był pycha. ^^

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Paweł Ilnicki:

    Doszedłem do wniosku, że Czesi są bardziej leniwi od nas. Bo czy można coś zrobić w kuchni mniejszym nakładem wysiłku. Opisać tak krótko. I każdy facet to zrobi.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    kacham:

    Jedna z moich ulubionych smażonych rzeczy chyba!!W paniercey,czy z żurawina ,zawsze moc!Ostatnio jeszcze odkryłam nowy camembert,z Lidla.Teraz kosztuje 5tke i przebija wszystkie w tej cenie jakie do tej pory jadlam,sprobujcie !!

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.