7670 Views |  Like

Sałatka z ryżem, kukurydzą i papryką chili

Grillowanie na świeżym powietrzu przy kanapkach i talerzu sałatki to czysta przyjemność. Sałatka z ryżem to proste danie, które można wykorzystać także jako przystawkę i farsz np. do nadziewanych pomidorów, czy nadziewanej cukinii. Wypróbujcie wiosennej sałatki ryżowej z kukurydzą i papryką pepperoni.

Sałatka z ryżem, kukurydzą i papryką chili

Sałatka z ryżem, kukurydzą i papryką chili

Składniki na sałatkę z ryżem, kukurydzą i papryką chili

  • 200 g ryżu (2 torebki),
  • 0,25 puszki kukurydzy,
  • czerwona papryczka chili (papryka pepperoni),
  • przyprawa do dań z ryżem,
  • mielona słodka papryka,
  • sól, pieprz.

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 15-20 minut). Ostudzony przekładamy do salaterki. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę chili i ziarna kukurydzy. Przyprawiamy i podajemy kolorową sałatkę ryżową.