Grillowanie na świeżym powietrzu przy kanapkach i talerzu sałatki to czysta przyjemność. Sałatka z ryżem to proste danie, które można wykorzystać także jako przystawkę i farsz np. do nadziewanych pomidorów, czy nadziewanej cukinii. Wypróbujcie wiosennej sałatki ryżowej z kukurydzą i papryką pepperoni.
Składniki na sałatkę z ryżem, kukurydzą i papryką chili
- 200 g ryżu (2 torebki),
- 0,25 puszki kukurydzy,
- czerwona papryczka chili (papryka pepperoni),
- przyprawa do dań z ryżem,
- mielona słodka papryka,
- sól, pieprz.
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 15-20 minut). Ostudzony przekładamy do salaterki. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę chili i ziarna kukurydzy. Przyprawiamy i podajemy kolorową sałatkę ryżową.
Comments
8 Responses to “Sałatka z ryżem, kukurydzą i papryką chili”