Ta sałatka to bogactwo smaków i kolorów: od czerwonej marchewki, przez zielone brokuły i żółte ziarna kukurydzy, aż po czarne oliwki. Nic tylko się zajadać 😉
Składniki na sałatkę z marchewką, kukurydzą i pieczarkami
- 4-5 pieczarek,
- 2-3 duże marchewki,
- pół puszki kukurydzy,
- kilka różyczek brokułu,
- cebula,
- garść czarnych oliwek,
- sos czosnkowy (tzatziki) lub majonez,
- sproszkowana słodka papryka,
- sól, pieprz.
Obrane i pokrojone pieczarki oraz posiekaną w piórka cebulę smażymy. Jednocześnie gotujemy brokuły i marchewkę.
Ugotowaną marchewkę oraz oliwki kroimy na mniejsze części. Wszystkie przygotowane składniki łączymy razem i przyprawiamy.
Sałatkę warzywną podajemy polaną ulubionym sosem.
Comments
2 Responses to “Sałatka z marchewką, kukurydzą i pieczarkami”