Zwegowani » Dania wigilijne, Sałatki surówki

Sałatka z brokułami, fasolą i jabłkiem


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 3
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (10 głosów)
Loading...Loading...

Sałatka warzywna z jabłkiem to prosty przepis na pożywny posiłek:)

Sałatka z brokułami, fasolą i jabłkiem

Sałatka z brokułami, fasolą i jabłkiem

Składniki:

  • 1 jabłko,
  • parę różyczek brokułu,
  • kukurydza w puszce,
  • fasola czerwona,
  • ser żółty (mała kostka),

  • majonez,
  • sól, pieprz.

Oddzielone różyczki brokuła gotujemy aż staną się miękkie.

Jabłka nie obieramy, tylko kroimy na cienkie i małe kostki. Wrzucamy do miseczki razem z kukurydzą i fasolą. Składniki mieszamy z ugotowanym brokułem.

Do ciepłych brokułów dodajemy pokrojony w kostkę ser żółty. Dodajemy majonez. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Zupa cebulowa
Tym razem przepis na zupę cebulową. Cebula jest cennym źródłem witamin A, B i C. Wspomaga organizm i...
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem
Zapiekany kalafior pokryty warstwą małych ziemniaków, soczystych pomidorów i polany delikatnym sosem...
Burritos z kaszą gryczaną
Burito to genialna i szybka przekąska na każdą porę roku. Im więcej inwencji twórczej, tym smaczniej...
Fasolka szparagowa pod kołderką z sera
Fasolka szparagowa podsmażana z czosnkiem pod kołderką z parmezanu
Muffinki orkiszowo-ryżowe
Przepis na babeczki ryżowe z jabłkami i jagodami. Przepis na muffiny orkiszowo-ryżowe (12 szt...
Krem kukurydziany
Przepis na zupę krem z kukurydzy z dodatkiem mleka. Składniki na krem kukurydziany: 1 p...

Komentarzy: 3

  • avatar
    Agnieszka:

    Ciekawie wygląda przepis i pewnie szybka w zrobieniu to duży plus, dziś chyba będę wypróbowywać, ale brakuje mi tu takich opisów mniej więcej dla jakiej ilości osób, czy jednej, czy dwóch,czy ilu… a to w zasadzie ważne przy robieniu takich rzeczy, no i nie lubie określeń typu „mała kostka sera” tylko konkretna waga powinna być podana, bo mała to ile, 10 dag, 20 dag?? może sie czepiam ale to chyba ważne;)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Zwegowani:

    jasne, masz rację, że jest mało precyzyjnie, ale sałatki tworzymy często „na czuja” i tak naprawdę od preferencji jedzących zależy, ile jakiegoś produktu znajdzie się w przepisie. Ale, Agnieszko, postaramy się być bardziej precyzyjni – obiecuję :)

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Wojtek U:

    No ja właśnie tak robiłem na czuja… Miałem dosyć spore jabłko i w pewnym momencie wydało mi się, że jest go za dużo, więc odjąłem jakieś dwie – trzy łyżki i… Wyszła świetna!

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.