Zwegowani » Dania wigilijne, Sałatki surówki

Sałatka z brokułami, fasolą i jabłkiem


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 3
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (10 głosów)
Loading...Loading...

Sałatka warzywna z jabłkiem to prosty przepis na pożywny posiłek:)

Sałatka z brokułami, fasolą i jabłkiem

Sałatka z brokułami, fasolą i jabłkiem

Składniki:

  • 1 jabłko,
  • parę różyczek brokułu,
  • kukurydza w puszce,
  • fasola czerwona,
  • ser żółty (mała kostka),

  • majonez,
  • sól, pieprz.

Oddzielone różyczki brokuła gotujemy aż staną się miękkie.

Jabłka nie obieramy, tylko kroimy na cienkie i małe kostki. Wrzucamy do miseczki razem z kukurydzą i fasolą. Składniki mieszamy z ugotowanym brokułem.

Do ciepłych brokułów dodajemy pokrojony w kostkę ser żółty. Dodajemy majonez. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Koktajl jabłkowy z migdałami
Przepis na gęsty koktajl owocowo-jogurtowy z prażonymi migdałami. Składniki: 1 opakowanie...
Guacamole jako placki z awokado
Głównym składnikiem meksykańskiego sosu guacamole jest awokado. Na bazie niego, cytryny lub limonki ...
Wiosenne kanapki
Kolorowe kanapki możemy serwować nie tylko znak nadchodzącej wiosny. Większość produktów dostępna ...
Zapiekanka z kalarepy
Przepis na smażoną kalarepową "zapiekankę" z pomidorem i cebulą. Składniki na zapie...
Naleśniki z cieciorką i serem
Do przygotowania farszu do naleśników można użyć różnych warzyw strączkowych (m.i n. "modnego&q...
Razowe precle z masłem czosnkowym i serem
Precle trzeba posmarować grubo, bo w trakcie zapiekania większość wchłoną, a i sera nie należy sobie...

Komentarzy: 3

  • avatar
    Agnieszka:

    Ciekawie wygląda przepis i pewnie szybka w zrobieniu to duży plus, dziś chyba będę wypróbowywać, ale brakuje mi tu takich opisów mniej więcej dla jakiej ilości osób, czy jednej, czy dwóch,czy ilu… a to w zasadzie ważne przy robieniu takich rzeczy, no i nie lubie określeń typu „mała kostka sera” tylko konkretna waga powinna być podana, bo mała to ile, 10 dag, 20 dag?? może sie czepiam ale to chyba ważne;)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Zwegowani:

    jasne, masz rację, że jest mało precyzyjnie, ale sałatki tworzymy często „na czuja” i tak naprawdę od preferencji jedzących zależy, ile jakiegoś produktu znajdzie się w przepisie. Ale, Agnieszko, postaramy się być bardziej precyzyjni – obiecuję :)

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Wojtek U:

    No ja właśnie tak robiłem na czuja… Miałem dosyć spore jabłko i w pewnym momencie wydało mi się, że jest go za dużo, więc odjąłem jakieś dwie – trzy łyżki i… Wyszła świetna!

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.