18787 Views |  1

Razowe racuszki bananowe

Przepis na łatwe i smaczne racuchy razowe.

Razowe racuszki bananowe

Razowe racuszki bananowe

Składniki na ekspresowe razowe racuszki bananowe (na 12-15 małych racuszków):

  • 100 g mąki orkiszowej razowej,
  • 150 ml maślanki,
  • 1 banan,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • syrop klonowy do podania,
  • olej do smażenia (opcjonalnie).

Mąkę mieszamy z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Banana rozgniatamy widelcem. Mąkę łączymy z maślanką, mieszamy dokładnie łyżką, dodajemy banana, mieszamy ponownie. Smażymy na dość rozgrzanej suchej lub z małą ilością oleju (1 łyżka ciasta na 1 racuszek).

Podajemy z syropem klonowym, polecam! :)