Przepis ten znalazłem na odwrocie kartki kalendarza. Naprawdę pyszne
Składniki na pomidory zapiekane z serem
- 100 g pomidorów,
- 200 g żółtego ostrego sera,
- łyżka masła,
- jajko,
- sól, pieprz,
- siekana zielenina (koper, natka).
Przygotowanie:
Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem. Pomidory umyć, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu, oprószyć solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce z grubym oczkiem, wymieszać z jajkiem, ułożyć w kilku miejscach na pomidorach.
Wstawić do gorącego piekarnika (180°C) i zapiekać do stopienia się sera. Po wyjęciu z piekarnika – posypać zieleniną. Zapiekane pomidory podawać ze świeżym pieczywem lub z frytkami.
Comments
1 Responses to “Pomidory zapiekane z serem”