Przepis na pieczone racuchy z jabłkami light
Pyszne, dietetyczne racuchy – zapiekane z jabłkami.
Składniki na pieczone racuchy z jabłkami
- 2 jajka – 112 g – 156 kcal
- płatki owsiane – 100 g – 366 kcal
- mleko 0,5 % – 30 ml – 11 kcal
- twaróg chudy 0% – 200 g – 176 kcal
- 1 małe jabłko – 100 g – 46 kcal
- proszek do pieczenia (pół łyżeczki)
Całość: 755 kcal
1 sztuka: 108 kcal
Rada: Na racuchy można położyć dżem (np. truskawkowy niskotłuszczowy [w 1 łyżeczce 15 g około 23 kcal] bądź do masy dodać cukier lub posypać gotowe racuchy cukrem pudrem [w 1 łyżeczce 5 g około 11 kcal], ponieważ same w sobie nie są bardzo słodkie).
Przygotowanie
- Jabłko pokroić na drobną kostkę.
- Wszystkie składniki wrzucić do salaterki i wymieszać najlepiej mikserem.
- Nagrzać piekarnik na około 150°C i piec około 30 min aż będą przypieczone.
- Na koniec można posypać cukrem pudrem bądź położyć dżem ;). Smacznego!
Czas przygotowania (minut): 60
Typ diety: Wegetariańska
Dieta: Niskotłuszczowa
Liczba porcji: 2
Typ potrawy: obiad
Comments
1 Responses to “Pieczone racuchy z jabłkami light”