Zwegowani » Dania główne, Dania zapiekane, Przepisy dietetyczne, Śniadania kolacje

Pieczone racuchy z jabłkami light


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 1
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (4 głosów)
Loading...Loading...

Przepis na pieczone racuchy z jabłkami light

Pyszne, dietetyczne racuchy – zapiekane z jabłkami.

Pieczone racuchy z jabłkami w wersji light

Pieczone racuchy z jabłkami w wersji light

Składniki na pieczone racuchy z jabłkami

  • 2 jajka – 112 g – 156 kcal
  • płatki owsiane – 100 g – 366 kcal
  • mleko 0,5 % – 30 ml – 11 kcal
  • twaróg chudy 0% – 200 g – 176 kcal
  • 1 małe jabłko – 100 g – 46 kcal
  • proszek do pieczenia (pół łyżeczki)

Całość: 755 kcal
1 sztuka: 108 kcal
Rada: Na racuchy można położyć dżem (np. truskawkowy niskotłuszczowy [w 1 łyżeczce 15 g około 23 kcal] bądź do masy dodać cukier lub posypać gotowe racuchy cukrem pudrem [w 1 łyżeczce 5 g około 11 kcal], ponieważ same w sobie nie są bardzo słodkie).

Przygotowanie

  1. Jabłko pokroić na drobną kostkę.
  2. Wszystkie składniki wrzucić do salaterki i wymieszać najlepiej mikserem.
  3. Nagrzać piekarnik na około 150°C i piec około 30 min aż będą przypieczone.
  4. Na koniec można posypać cukrem pudrem bądź położyć dżem ;). Smacznego!

Czas przygotowania (minut):  60

Typ diety: Wegetariańska

Dieta: Niskotłuszczowa

Liczba porcji: 2

Typ potrawy: obiad

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną i twarogiem
Staropolskie przepisy, choć wszystkim znane, niekoniecznie często goszczą na domowych stołach. Popul...
Zupa krem z dyni
Odwiedzając warzywniak nie da się nie zauważyć, że sezon na dynię trwa na dobre. Toteż dostępne na s...
Orkiszowa szarlotka z papierówkami
Przepis na pyszną szarlotkę. Składniki na orkiszową szarlotkę z papierówkami (na blasze 25x40...
Karpatka
Ciasto znane wszystkim - piekły je nasze mamy, ciocie, babcie... Chrupiące z wierzchu i naładowane k...
Babeczki z dynią
Przepis na muffiny z dynią. Składniki na babeczki dyniowe: szklanka mąki orkiszowej, 1 ły...
Rodzynkowiec
Przepis na ciasto z biszkoptu z masą budyniową i czekoladową z rodzynkami. Składniki na rodzy...

Komentarzy: 1

  • avatar
    Marcin:

    dżem to chyba niskosłodzony?

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.