Zwegowani » Dania wigilijne, Dania zapiekane, Przekąski dodatki, Przepisy na Sylwestra, Przepisy z ciasta francuskiego

Paszteciki ze szpinakiem


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 10
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (11 głosów)
Loading...Loading...

Paszteciki ze szpinakiem to pyszna i szybka propozycja na przekąskę podawaną na spotkaniach i imprezach ;)

Paszteciki ze szpinakiem

Paszteciki ze szpinakiem

Składniki na 12 sztuk pasztecików ze szpinakiem:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • ok. 250 gramów szpinaku mrożonego (pół opakowania),
  • duża cebula,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz.

Drobno siekamy cebulę i czosnek. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumienią, dodajemy szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem według uznania. Całość podsmażamy tak długo aż woda ze szpinaku odparuje.

Ciasto francuskie dzielimy na 12, w miarę możliwości, równych prostokątów. Na każdy z nich nakładamy porcję przygotowanego wcześniej szpinaku. Prostokąty z nałożonym nadzieniem składamy na pół, a końce ostrożnie zagniatamy widelcem tak, aby szpinak nie wypłynął.

Paszteciki ze szpinakiem pieczemy do zarumienienia (ok. 15 min) w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Naleśniki ze szpinakiem i serem
Propozycja dla miłośników naleśników nie tylko na słodko. Składniki potrzebne do przygotowani...
Zupa szpinakowa z migdałami
Migdały dodadzą zupie charakterystycznego smaku i gęstej konsystencji. Składniki: 510 g...
Lazania z cukinią i brokułami
Lasagne to pyszne i kolorowe danie przekładane sosem pomidorowym i przykryte gęstym sosem serowym. W...
Sałatka z kaszą kuskus
Znalazłam ten przepis i szybka myśl: TRZEBA TO SPRAWDZIĆ :) Składniki na sałatkę z kuskus...
Tabbouleh, czyli sałatka z kuskusem
Przepis na pyszną arabską sałatkę z kuskusem. Składniki na tabbouleh: 250 g kuskus, 2 pom...
Zupa dyniowa ze świeżym imbirem
Coś rozgrzewającego. Pyszna zupa dyniowa z dodatkiem imbiru. Bardzo prosta do zrobienia, a jej orygi...

Komentarzy: 10

  • avatar
    Majana:

    Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!:))

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Zwegowani:



    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Kamila:

    Super Pomysł właśnie robie :D Pozdrawiam

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Beata:

    Nie smakowały mi :( Czegoś brakuje w nadzieniu.

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 1

  • avatar
    Kasia:

    Są pyszne!!!

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    aga:

    do szpinaku dodaję ser feta;) pycha;>

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Areck:

    Serek mascarpone i będzie mniam:)
    Odrobina curry,czosnku,sosu wuster…

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Kasia:

    SER FETA LUB RICOTTA DO NADZIENIA JEST NIEZBĘDNY,POMYSŁ Z CIASTEM FRANCUSKIM SUUUUUPER. POLECAM

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 1

  • avatar
    radek:

    Powiem tak- Mistrzostwo świata :)

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 1

  • avatar
    beatkia:

    zaraz robię, ale dodam ser feta oraz koniecznością gałkę muszkatołową. :)

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.