42615 Views |  2

Pasta z czerwonej fasoli

Pasta a czerwonej fasoli

Pasta a czerwonej fasoli

Z pewnością wielu wegan, tak jak i teraz mnie, nurtuje pytanie, co jeść do pieczywa. Ja na razie jestem jeszcze „zielona”, ale cały czas szukam nowych pomysłów. Jednym z rozwiązań są pasty, np. z czerwonej fasoli.

Składniki na pastę z czerwonej fasoli:

  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • trochę oleju kukurydzianego/oliwy,
  • 1-2 łyżki soku z cytryny,
  • sól,
  • odrobina chili,
  • słodka papryka,
  • majeranek,
  • curry.
Fasolę odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, miksujemy i gotowe. Na koniec posypujemy szczypiorkiem lub dymką.
Przyprawy możecie dobierać dowolnie według własnego smaku.
anka-weganka.blogspot.com