Zwegowani » Przekąski dodatki, Przepisy na Sylwestra, Przepisy wielkanocne, Śniadania kolacje

Pasta jajeczna


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 9
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (15 głosów)
Loading...Loading...

Przepis na łatwy dip jajeczny.

Składniki na pastę jajeczną

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 mała cebula,
  • 100 g topionego sera,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • natka pietruszki i pomidory do dekoracji,
  • sól, pieprz do smaku.

Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki.  Dodać sól i pieprz do smaku. Kromki chleba posmarować masłem i dekoracyjne ułożyć pastę jajeczną.
Udekorować natką pietruszki i pomidorem.

SMACZNEGO! :)

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Zupa ziemniaczana z grzankami
Zupa krem z ziemniaków (bo z dodatkiem delikatnego purée) to prawdziwy rarytas. Zwykła-niezwykła kar...
Zupa pomidorowa po meksykańsku
Tradycyjna zupa pomidorowa nabierze całkiem nowego smaku, jeśli urozmaicimy ją kilkoma dodatkowymi s...
Ciasteczka musli
Przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka. Składniki na ciasteczka musli (muesli): 2,5 szkl. ...
Gulasz z seitanem
Przepis na danie z sejtanem (seitan), półproduktem o wysokiej zawartości białka. Seitan sprawdza się...
Chleb z gruszkami i orzechami
Przepis jest z mojej ostatnio ulubionej książki Brot Bernda Armbrusta, którą polecam każdemu, kto zn...
Serowe sufleciki i jabłka nadziewane granolą
Dla tych, których pierwszą myślą było, że trzeba być nieźle szurniętym, żeby zrywać się w weekend o-...

Komentarzy: 9

  • avatar
    Zwegowani:

    dziękujemy! prosty przepis, łatwe danie i wielce zachęcające zdjęcie! :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Kuba:

    Bardzo lubię taką pastę. To moja jedna z ulubionych! Jedyna różnica jest taka, że zamiast topionego ja używam drobno startego żółtego sera.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Ola;p:

    Moja mama kiedyś bardzo często takową robiła:)
    Pyszna jest.
    Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji „Karnawałowe przekąski” !

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Zbyszek:

    Super jedzonko! Polecam ;)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Moniqa:

    Robilam dzis na sniadanie potrojna porcje….
    Wszystko zjedzone i wszyscy bardzo zadowoleni! :)
    Pycha! :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Justaa:

    dzis uraczylam swojego mezczyzne ta pasta na sniadanko bylo przepyszne z tym ze serka dodalam 50g cebulki tez troszke mniej i odrobine wegety do smaku,koniecznie pietruszka polecam z plasterkiem pomidorka:)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Agi:

    Pycha. Zamiast natki dodałam szczypiorek bo akurat miałam pod ręką ! Przepyszne

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Pasta jajeczna « quchania:

    [...] Pasta jajeczna Tagi: jajka, kuchnia wegetariańska LikeBe the first to like this [...]

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Mary:

    Pycha! Już jutro zrobię na śniadanie:)Pozdrawiam:)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.