Naleśniki (ciasto naleśnikowe) jako wytrawna babeczka? Spróbuj
Składniki na pancakes pomidorowo-paprykowe:
- 2 szklanki mąki tortowej,
- 1 łyżka mąki kukurydzianej,
- 1 i 1/2 szklanki wody,
- 2 łyżki pikantnego ketchupu,
- 1 łyżka słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki pieprzu,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1 łyżeczka curry,
- 1 łyżeczka sody,
- 1 łyżka kukurydzy z puszki,
- 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Przepis:
Mieszamy wszystkie składniki dbając, aby nie powstały grudki. Ciasto wyjdzie nam typowo naleśnikowe, nie należy więc martwić się jego gęstością. Przelewamy wszystko do foremek muffinowych i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, na około 20-23 minuty. Ciasto będzie miało konsystencję naleśników!
Comments
1 Responses to “Pancakes pomidorowo-paprykowe w formie muffinów”