Kto powiedział, że dobre śniadanie nie może być szybkie i proste? Nie zawsze musimy przecież podawać pieczywo. Co w zamian? W lodówce zawsze się znajdziemy coś odpowiedniego, by przyrządzić wegetariańskie śniadanie. Co powiecie na jajka i błyskawiczną lekcję – jak zrobić omlet?
Składniki:
- 2 jajka (na jeden omlet),
- pieczywo tostowe,
- curry,
- oregano,
- papryka słodka,
- sól, pieprz.
Jajka wbijamy do miseczki i rozbełtujemy. Przyprawiamy szczyptą soli, pieprzem, curry, oregano i papryką słodką. Mieszamy.
Omlety przekładamy patelnię. Smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie.
Złociste omlety z jajek podajemy z tostami lub innym chlebem podgrzanym w tosterze. Chrupiące pieczywo najlepiej smakuje posmarowane masłem czosnkowym.
Comments
4 Responses to “Omlet”