Lody to, prócz zimnych soków owocowych, jedne z najlepszych sposobów na orzeźwienie smakowe w upalne dni. Domowe sposoby na lody zawsze warto trzymać w zanadrzu – sprawdzają się zarówno przy akompaniamencie ciepłej pogody, jak i w pochmurne dni spędzane w domu. Polecamy przepis na lody McFlurry z wybranym batonem.
Składniki na porcję lodów McFlurry
- 2 gałki lodów czekoladowych,
- 2 gałki lodów śmietankowych,
- baton czekoladowy (np. Lion),
- krem czekoladowy.
Baton zamrażamy, a następnie po zdjęciu opakowania, wkładamy go do woreczka i kruszymy na drobne kawałki, np. za pomocą tłuczka.
Gałki lodów – jeśli są miękkie – przenosimy do kielicha (jeśli lody są bardzo zamrożone, warto dodać łyżkę lub dwie łyżki mleka i wymieszać je z gałkami). Lody posypujemy skruszonym batonem i mieszamy.
Lody McFlurry podajemy zaraz po przyrządzeniu, polane kremem czekoladowym. Przepis na lody możemy wzbogacić o rodzynki lub ulubione orzechy.
Polecamy także: przepis na mus czekoladowy z bitą śmietaną oraz mrożoną kawę z lodami.
Comments
17 Responses to “Lody McFlurry”