Ten przepis na kolorowe kotlety wegańskie – pokryte zarumienionymi płatkami owsianymi i zielonymi drobinami ziół – to prosty sposób na szybkie i pyszne danie z tofu. Warto spróbować! 😉
Składniki na ziołowe kotlety z tofu i płatkami owsianymi
- 320 g tofu,
- mała cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- czubata łyżka płatków owsianych,
- łyżka posiekanych ziół (szczypiorek, natka pietruszki, majeranek, koperek),
- pół łyżki sosu sojowego,
- mielona słodka papryka,
- sól, pieprz.
Cebulę i czosnek kroimy drobno. Tofu rozgniatamy widelcem, mieszamy z ziołami, płatkami owsianymi, cebulą i czosnkiem. Całość mieszamy dolewając sos sojowy i przyprawiamy.
Z masy formujemy niegrube kotleciki. Smażymy z obu stron delikatnie obracając. Kotlety z tofu i płatków owsianych podajemy na ciepło.
Comments
14 Responses to “Kotlety ziołowe z tofu i płatkami owsianymi”