Zwegowani » Dania główne, Dania smażone, Kotlety wegetariańskie

Kotlety z kaszy gryczanej


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 21
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (40 głosów)
Loading...Loading...

Kolejna wersja pysznych kotlecików wegetariańskichkotletów z kaszy gryczanej.

Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki na kotlety z kaszy gryczanej:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej,
  • 2 jajka,
  • 1 cebula,
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • szczypiorek,
  • pieczarki (ja daje dużo bo lubię ;)),
  • sól, pieprz,
  • bułka tarta,
  • olej.

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i pieczarki obrać, drobno pokroić, przesmażyć na rozgrzanym oleju.  Do miski wsypać kaszę, dodać natkę pietruszki, pieczarki szczypiorek i jajka. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzemdo smaku.  Gdy ciasto będzie zbyt sypkie, można dodać trochę bułki tartej.  Z gotowej masy formować kotleciki.  Obtoczyć w bułce tartej i wkładać na rozgrzany olej.  Piec z dwóch stron na złoty kolor.

Smacznego:)

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Placki z brokułów
Właściwie to nazwa powinna brzmieć "placki palce lizać" :) Są zielone, po prostu kosmiczne...
Racuchy z cukinią
Racuchy z warzywami to dobry sposób na przekonanie małych niejadków o słuszności jedzenia jarzyn :) ...
Pomidory zapiekane z serem
Przepis ten znalazłem na odwrocie kartki kalendarza. Naprawdę pyszne :) Składniki na pomi...
Bigos ze śliwkami
Przepis na bigos staropolski w wersji wegetariańskiej. Prawdziwy bigos powinien być podgrzewany prze...
Wege pierogi z tofu, ryżem, grzybami i brokułami
Przepis na wegetariańskie pierogi z tofu i brokułami. Składniki na ciasto do pierogów: ...
Tarta ze szpinakiem, kurkami i kozim serem
Szpinak, dość mocno dosmaczony czosnkiem, aromatyczny kozi ser i przywołujące jesienne skojarzenia k...

Komentarzy: 21

  • avatar
    Iwona:

    Właśnie zrobiłam te kotleciki.Dodałam jeszcze dwa ząbki czosnku i wyszły super.Zdecydowanie polecam,:)

    Najlepiej oceniony komentarz. Oceń: Dobre 5 Słabe 0

  • avatar
    Ania:

    Wlasnie tez zrobilam te kotleciki i do tego buraczki i ziemniaki i wyszedl przepyszny obiad!

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Wera:

    tylko 2 jajka na taką ilość kaszy?? rozpipicy to to się przecież…

    Kontrowersyjny komentarz. Oceń: Dobre 6 Słabe 4

  • avatar
    Magda:

    Czy takie kotleciki można upiec w piekarniku tak aby zminmaizować tłuszcz?

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anita:

    mniam mniam! Bardzo ładnie wyglądają, ładnie pachną i bardzo smaczne.
    I co dla mnie najważniejsze wcale się nie rozwalały.

    Oceń komentarz: Dobre 3 Słabe 0

  • avatar
    Monika:

    zrobiłam bez jajka i się nie rozpadły, wystarczy dosypać kaszę mannę lub bułkę tartą, staną się wegańskie:)
    pyszne

    Najlepiej oceniony komentarz. Oceń: Dobre 5 Słabe 0

  • avatar
    Marta:

    Przed chwilą zrobiłam, dokładnie jak w przepisie. Rewelacyjne :) Na pewno zagoszczą na stałe w moim menu.

    Najlepiej oceniony komentarz. Oceń: Dobre 4 Słabe 0

  • avatar
    Kinia:

    Właśnie zrobilam kotleciki na obiad. Masa faktycznie lubi się rozsypywać, dodałam bułki tartej i wyszło ok. Kotleciki przepyszne, i MEGA SYCĄCE. Zjadłam z ziemniakami i surówką i stwierdzam, że nażarłam się jak DZIKA ŚWINIA:D:D:D Polecam.!Są obłędne

    Najlepiej oceniony komentarz. Oceń: Dobre 11 Słabe 0

  • avatar
    Kasia:

    Do Kinia…

    Usmialam sie z Twojego komentarza, jutro zrobie te kotleciki :)

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    iza:

    przepyszne,nie jestem wegetarianką-w pracy wszyscy chwalili(mam nadzieję ,że nie z racji wieku!)

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    kamila09:

    Mi się rozpadały, musiałam dać sporo bułki tartej do środka i udało się. W smaku są oczywiście przepyszne,ale nie dla każdego te kotleciki- trzeba miec cierpliwość…

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    pycha :) zeby ładnie sie lepiły proponuje dodac jogurt naturalny

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Olga:

    Mam pytanie, ta ilość składników jest na ile porcji/osób ? czy jesli robie obiad na 2 osoby to starczy 1 paczka kaszy?

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    katarzyna:

    Kotlety pycha i nic mi się nie rozpadało,będą u mnie często na obiadek POLECAM !!!

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    katarzyna:

    Kotlety są pychniutkie i POLECAM !!!

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Gąska:

    A mi się rozpadały i się wkurzyłam podsmażyłam całość na patelni rozwalając kotleto podobne paćki i też wyszło smaczne

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Janusz.:

    Żona robiła te kotleciki i się wściekła okropnie, bo jej te kotleciki rozsypywały się.
    Starła żółty ser na tarce dodała i EUREKA!

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Iza:

    Nie sądziłam, że kasza gryczana jest tak zdrowa, przynajmniej tak tu wyczytałam sci-med.pl/kasza-gryczana/ ciekawy przepis pierwszy raz widzę z niej kotlety :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    magda:

    pyszne ! ale bez bulki tartej nie do ogarnięcia ;)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Paulina:

    Ja dodałam ser żólty starty i jedno jajko więcej oraz dosypałam papryki słodkiej – pyszności

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Monissia:

    Znam te kotleciki. Są rewelacyjne zawsze dodaję żółty ser a jak mi się nie kleją dodaję jajko i mąkę a otaczam bułką tartą.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.