Zwegowani » Dania główne, Dania smażone, Kotlety wegetariańskie

Kotlety z kaszy gryczanej


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 18
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (36 głosów)
Loading ... Loading ...

Kolejna wersja pysznych kotlecików wegetariańskichkotletów z kaszy gryczanej.

Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki na kotlety z kaszy gryczanej:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej,
  • 2 jajka,
  • 1 cebula,
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • szczypiorek,
  • pieczarki (ja daje dużo bo lubię ;)),
  • sól, pieprz,
  • bułka tarta,
  • olej.

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i pieczarki obrać, drobno pokroić, przesmażyć na rozgrzanym oleju.  Do miski wsypać kaszę, dodać natkę pietruszki, pieczarki szczypiorek i jajka. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzemdo smaku.  Gdy ciasto będzie zbyt sypkie, można dodać trochę bułki tartej.  Z gotowej masy formować kotleciki.  Obtoczyć w bułce tartej i wkładać na rozgrzany olej.  Piec z dwóch stron na złoty kolor.

Smacznego:)

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Wyjątkowe ciasteczka z otrębami
Przepyszne, chrupiące zdrowe ciasteczka z otrębami.
Bakłażan nadziewany dynią i fetą
Przepis na faszerowane bakłażany, zapiekane z dynią i serem. Składniki bakłażanów nadziewanyc...
Babeczki z truskawkami
Muffiny z truskawkami, malinami czy rabarbarem to absolutny mus sezonu letniego :) Kolejna wariacja ...
Bagietki czosnkowe
Niezwykle prosta, a jakże przepyszna przekąska! Składniki na bagietki czosnkowe (dla 2 osób):...
Chleb gryczany z gruszkami, orzechami i syropem klonowym
Pyszny chleb o wyrazistym smaku, wilgotny dzięki gruszkom, z dodatkiem sporej ilości orzechów, któ...
Zupa dyniowa ze świeżym imbirem
Coś rozgrzewającego. Pyszna zupa dyniowa z dodatkiem imbiru. Bardzo prosta do zrobienia, a jej orygi...

Komentarzy: 18

  • avatar
    Iwona:

    Właśnie zrobiłam te kotleciki.Dodałam jeszcze dwa ząbki czosnku i wyszły super.Zdecydowanie polecam,:)

    Oceń komentarz: Dobre 3 Słabe 0

  • avatar
    Ania:

    Wlasnie tez zrobilam te kotleciki i do tego buraczki i ziemniaki i wyszedl przepyszny obiad!

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    Wera:

    tylko 2 jajka na taką ilość kaszy?? rozpipicy to to się przecież…

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 3

  • avatar
    Magda:

    Czy takie kotleciki można upiec w piekarniku tak aby zminmaizować tłuszcz?

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anita:

    mniam mniam! Bardzo ładnie wyglądają, ładnie pachną i bardzo smaczne.
    I co dla mnie najważniejsze wcale się nie rozwalały.

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Monika:

    zrobiłam bez jajka i się nie rozpadły, wystarczy dosypać kaszę mannę lub bułkę tartą, staną się wegańskie:)
    pyszne

    Oceń komentarz: Dobre 3 Słabe 0

  • avatar
    Marta:

    Przed chwilą zrobiłam, dokładnie jak w przepisie. Rewelacyjne :) Na pewno zagoszczą na stałe w moim menu.

    Oceń komentarz: Dobre 3 Słabe 0

  • avatar
    Kinia:

    Właśnie zrobilam kotleciki na obiad. Masa faktycznie lubi się rozsypywać, dodałam bułki tartej i wyszło ok. Kotleciki przepyszne, i MEGA SYCĄCE. Zjadłam z ziemniakami i surówką i stwierdzam, że nażarłam się jak DZIKA ŚWINIA:D:D:D Polecam.!Są obłędne

    Najlepiej oceniony komentarz. Oceń: Dobre 4 Słabe 0

  • avatar
    Kasia:

    Do Kinia…

    Usmialam sie z Twojego komentarza, jutro zrobie te kotleciki :)

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    iza:

    przepyszne,nie jestem wegetarianką-w pracy wszyscy chwalili(mam nadzieję ,że nie z racji wieku!)

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    kamila09:

    Mi się rozpadały, musiałam dać sporo bułki tartej do środka i udało się. W smaku są oczywiście przepyszne,ale nie dla każdego te kotleciki- trzeba miec cierpliwość…

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    pycha :) zeby ładnie sie lepiły proponuje dodac jogurt naturalny

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Olga:

    Mam pytanie, ta ilość składników jest na ile porcji/osób ? czy jesli robie obiad na 2 osoby to starczy 1 paczka kaszy?

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    katarzyna:

    Kotlety pycha i nic mi się nie rozpadało,będą u mnie często na obiadek POLECAM !!!

    Oceń komentarz: Dobre 1 Słabe 0

  • avatar
    katarzyna:

    Kotlety są pychniutkie i POLECAM !!!

    Oceń komentarz: Dobre 2 Słabe 0

  • avatar
    Gąska:

    A mi się rozpadały i się wkurzyłam podsmażyłam całość na patelni rozwalając kotleto podobne paćki i też wyszło smaczne

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Janusz.:

    Żona robiła te kotleciki i się wściekła okropnie, bo jej te kotleciki rozsypywały się.
    Starła żółty ser na tarce dodała i EUREKA!

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Iza:

    Nie sądziłam, że kasza gryczana jest tak zdrowa, przynajmniej tak tu wyczytałam sci-med.pl/kasza-gryczana/ ciekawy przepis pierwszy raz widzę z niej kotlety :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.