Przepis na gęsty koktajl owocowo-jogurtowy z prażonymi migdałami.
Składniki:
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego,
- 1 jabłko,
- 2-3 łyżki miodu,
- pół szklanki płatków migdałów,
- mała porcja orzechów włoskich,
- kilka rodzynek
- szczypta cukru cynamonowego.
Płatki migdałów wrzucamy na patelnię i smażymy (bez użycia oleju) tak długo aż zbrązowieją. Do migdałów dodajemy kilka rodzynek i drobno pokrojone orzechy włoskie. Trzymamy chwilę na małym ogniu.
Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce. Papkę wlewamy do jogurtu. Dodajemy pokrojone w drobne kawałeczki migdały, rodzynki i orzechy. Wszystko razem mieszamy. Posypujemy szczyptą cukru cynamonowego.
Na koniec dodajemy kilka łyżek miodu, aby koktajl nabrał płynnej konsystencji.
Comments
3 Responses to “Koktajl jabłkowy z migdałami”