Prosty przepis na danie z kuchni indyjskiej.
Składniki na indyjską przekąskę z cieciorki:
- puszka cieciorki,
- curry,
- tandoori masala,
- garam masala,
- pieprz,
- olej.
Przepis:
Cieciorkę odcedzamy i odsączamy. Następnie rozgrzewamy patelnię, wsypujemy na nią cieciorkę i smażymy około 6-7 minut na dość dużym ogniu. Pod koniec smażenia (ciecierzyca musi się zarumienić) dolewamy ok 1 łyżki oleju. Mieszamy dokładnie, aby każde ziarenko było w nim „obtoczone” i posypujemy je ogromną ilością przypraw. Ponownie dokładnie mieszamy, aby każde ziarenko miało szansę „obtoczyć się” w przyprawach.
Smażymy jeszcze ok 4 min. i podajemy. Najlepiej poczekać aż cieciorka wystygnie, wtedy zdecydowanie lepiej smakuje
Comments
3 Responses to “Indyjska przekąska”