Gulasz sojowy to bogate źródło białka.
Składniki na gulasz z kotletami sojowymi i warzywami:
- kotlety sojowe à la schabowe,
- marchewka,
- cebula,
- kukurydza,
- fasolka,
- groszek,
- koncentrat pomidorowy,
- kostka warzywna,
- przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sos sojowy, tymianek, rozmaryn.
Namoczyć kotlety w bulionie. Wyjąć. Do bulionu wrzucić startą marchewkę i podsmażoną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować ok 15 min.
Kotlety drobniutko pokroić, dodać do bulionu razem z kukurydzą, groszkiem i fasolą. Dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy, tymianek i rozmaryn do smaku. Najlepiej podawać z kaszą.
Smacznego:)
Comments
3 Responses to “Gulasz z kotletami sojowymi i warzywami (Gulasz na bogato)”