Kolorowy przepis w sam raz na majówkę i nie tylko.
Składniki na grillowany bakłażan z warzywną salsą:
- bakłażan,
- łyżka oleju lnianego,
- cebula czerwona,
- awokado,
- 2 pomidory,
- natka pietruszki,
- limonka,
- szczypiorek,
- 2 korniszony,
- sól do smaku,
- pieprz kolorowy ziarnisty.
Bakłażana myjemy i kroimy w długie plastry. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Płuczemy i grillujemy na patelni grillowej lub grillu. Awokado obieramy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i siekamy. Pomidory parzymy i obieramy z skórki. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy. Korniszony kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy. Dodajemy sok z limonki, olej lniany, sól i pieprz do smaku. Salsę chłodzimy i zimną nakładamy na bakłażana.
Comments
1 Responses to “Grillowany bakłażan z warzywną salsą”