Zwegowani » Przekąski dodatki, Przepisy na surówki, Sałatki surówki

Czerwona kapusta z jabłkami


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 2
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (Oceń przepis)
Loading...Loading...

Przystawka z czerwonej kapusty na słodko pysznie komponuje się ze świeżymi ziemniakami z koperkiem. To danie idealne na wiosenny obiad.

Czerwona kapusta z jabłkami

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki na czerwoną kapustę z jabłkami:

  • główka czerwonej kapusty lub słoik poszatkowanej kapusty,
  • 3 jabłka,
  • garść rodzynek,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny.

Kapustę szatkujemy i gotujemy z dodatkiem masła. Dodajemy obrane i pokrojone w plastry jabłka, rodzynki, przyprawy i odrobinę soku z cytryny.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Zupa czosnkowa z grzankami
Turecka zupa czosnkowa rodem z Anatolii to jedna z kolejnych propozycji wycieczki po światowych kuli...
Gazpacho jak mizeria
Niby gazpacho, ale ogórkowe, niby to zupa, ale jakby mizeria, niby mizeria, ale doskonała z chlebem ...
Sałatka z marchewką, papryką i orzechami
Sałatka ze startej marchwi z udziałem orzechów ziemnych, papryki i rodzynek. Wszystkie składniki sał...
Suflet z pieczarkami
Suflety to całkiem niecodzienna przekąska - efektowna dla gości i niewymagająca wiele wysiłku od Ci...
Zupa krem z dyni
Odwiedzając warzywniak nie da się nie zauważyć, że sezon na dynię trwa na dobre. Toteż dostępne na s...
Placki cynamonowe z jabłkiem
Racuchy lub placki cynamonowe to doskonały pomysł na obiad. Składniki na placki cynamonowe z ...

Komentarzy: 2

  • avatar
    Katarzyna:

    Kapustę nie gotujemy, tylko parzymy. Przed chwilą ją ugotowałam i wyszedł fajniutki fioletowo-różowy kolor.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    a ja kapustę gotuję, ale za to nie dodaję rodzynek, a jabłka wybieram kwaśne. Dorzucam też różne zioła, jakie się nawiną :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.