Zwegowani » Przekąski dodatki, Przepisy na surówki, Sałatki surówki

Czerwona kapusta z jabłkami


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 2
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (Oceń przepis)
Loading...Loading...

Przystawka z czerwonej kapusty na słodko pysznie komponuje się ze świeżymi ziemniakami z koperkiem. To danie idealne na wiosenny obiad.

Czerwona kapusta z jabłkami

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki na czerwoną kapustę z jabłkami:

  • główka czerwonej kapusty lub słoik poszatkowanej kapusty,
  • 3 jabłka,
  • garść rodzynek,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny.

Kapustę szatkujemy i gotujemy z dodatkiem masła. Dodajemy obrane i pokrojone w plastry jabłka, rodzynki, przyprawy i odrobinę soku z cytryny.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Sałatka owocowa z pomelo, awokado i jabłkiem
Pomelo (pompela) to największy egzotyczny owoc cytrusowy - pomarańcza olbrzymia. Różowy lub żółty m...
Pasztet serowo-czosnkowy z ziołami
Zawsze warto mieć w zanadrzu sprawdzony przepis na domowy pasztet. Ten smakuje wyśmienicie dzięki po...
Grochówka niewojskowa
Przepis na zupę grochową. Składniki na grochówkę "niewojskową": 1,5 szklanki ...
Jogurtowe ciasto jabłkowe z orzechami laskowymi
Przepis na ciasto jabłkowe. Składniki na jogurtowe ciasto jabłkowe z orzechami (na niezbyt du...
Zielone kluski leniwe
Przepis na kluski leniwe w zielonej wersji :) Składniki na zielone kluski leniwe: 200 g twa...
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Polecamy kotlety wegetariańskie z ziemniaków. Składniki na ziemniaczane kotlety: kilka duży...

Komentarzy: 2

  • avatar
    Katarzyna:

    Kapustę nie gotujemy, tylko parzymy. Przed chwilą ją ugotowałam i wyszedł fajniutki fioletowo-różowy kolor.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    a ja kapustę gotuję, ale za to nie dodaję rodzynek, a jabłka wybieram kwaśne. Dorzucam też różne zioła, jakie się nawiną :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.