Zwegowani » Przekąski dodatki, Przepisy na surówki, Sałatki surówki

Czerwona kapusta z jabłkami


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 2
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (Oceń przepis)
Loading ... Loading ...

Przystawka z czerwonej kapusty na słodko pysznie komponuje się ze świeżymi ziemniakami z koperkiem. To danie idealne na wiosenny obiad.

Czerwona kapusta z jabłkami

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki na czerwoną kapustę z jabłkami:

  • główka czerwonej kapusty lub słoik poszatkowanej kapusty,
  • 3 jabłka,
  • garść rodzynek,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny.

Kapustę szatkujemy i gotujemy z dodatkiem masła. Dodajemy obrane i pokrojone w plastry jabłka, rodzynki, przyprawy i odrobinę soku z cytryny.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Pierogi z soczewicą
Pierogi z pastą z soczewicy czerwonej po ugotowaniu mają lekko słonawy smak. Dlatego do przygotowani...
Chleb bananowy (ciasto bananowe)
Prosty, szybki i smaczny przepis na słodką, poobiednią przekąskę. Składniki na ciasto bana...
Kotlety marchewkowe
Witam! Przedstawię dziś przepis na pyszne, łatwe i szybkie w wykonaniu kotleciki z marchewki. To mój...
Chleb z gruszkami i orzechami
Przepis jest z mojej ostatnio ulubionej książki Brot Bernda Armbrusta, którą polecam każdemu, kto zn...
Pierogi z dynią
Przepis na pierogi w wersji jesiennej :) Składniki na pierogi z dynią: 400 g mąki, ol...
Babeczki z dynią
Przepis na muffiny z dynią. Składniki na babeczki dyniowe: szklanka mąki orkiszowej, 1 ły...

Komentarzy: 2

  • avatar
    Katarzyna:

    Kapustę nie gotujemy, tylko parzymy. Przed chwilą ją ugotowałam i wyszedł fajniutki fioletowo-różowy kolor.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    a ja kapustę gotuję, ale za to nie dodaję rodzynek, a jabłka wybieram kwaśne. Dorzucam też różne zioła, jakie się nawiną :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.