Zwegowani » Przekąski dodatki, Przepisy na surówki, Sałatki surówki

Czerwona kapusta z jabłkami


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 2
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (Oceń przepis)
Loading...Loading...

Przystawka z czerwonej kapusty na słodko pysznie komponuje się ze świeżymi ziemniakami z koperkiem. To danie idealne na wiosenny obiad.

Czerwona kapusta z jabłkami

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki na czerwoną kapustę z jabłkami:

  • główka czerwonej kapusty lub słoik poszatkowanej kapusty,
  • 3 jabłka,
  • garść rodzynek,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny.

Kapustę szatkujemy i gotujemy z dodatkiem masła. Dodajemy obrane i pokrojone w plastry jabłka, rodzynki, przyprawy i odrobinę soku z cytryny.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Tosty serowe z kaparami
Śniadanie czy kolacja nie muszą być czasochłonne. Wystarczy odpowiednio skompletować składniki i poz...
Ciasto owsiane z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z 366 delicious ways to cook rice, beans and grains. Składniki na ciasto owsiane z ja...
Razowe precle z masłem czosnkowym i serem
Precle trzeba posmarować grubo, bo w trakcie zapiekania większość wchłoną, a i sera nie należy sobie...
Ciasto jogurtowe z rabarbarem słodzone stewią
Ciasto polecam, jest wilgotne, ma dużo rabarbaru, mocny cynamonowo-jogurtowy smak, a jednocześnie je...
Babeczki serowe z truskawkami
Prosty przepis dla zapracowanych łakomczuchów. Użyłam mrożonego ciasta francuskiego, ale myślę, że r...
Tarta razowa z owocami i kremem z nerkowców
Korzystając już z ostatnich sztuk truskawek w tym sezonie upiekłam na szybko tartę razową z truska...

Komentarzy: 2

  • avatar
    Katarzyna:

    Kapustę nie gotujemy, tylko parzymy. Przed chwilą ją ugotowałam i wyszedł fajniutki fioletowo-różowy kolor.

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Anonim:

    a ja kapustę gotuję, ale za to nie dodaję rodzynek, a jabłka wybieram kwaśne. Dorzucam też różne zioła, jakie się nawiną :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.