Zwegowani » Dania główne, Kuchnia wegańska, Przepisy z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie ze szpinakiem i cebulą


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 8
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (13 głosów)
Loading...Loading...

Ciasta francuskie z farszem mają to do siebie, że bardzo łatwo i szybko jest je przygotować komponując ulubione składniki. Ważny jest jednak ich właściwy dobór. Przy farszu szpinakowo-cebulowym z odrobiną papryki i czosnku nadzienie ciastek zyskuje nie tylko ciekawy smak, ale i kolor :) Jeśli zależy nam na szybkiej i smacznej potrawie, ciasto francuskie będzie idealnym środkiem do osiągnięcia celu.

Ciasto francuskie ze szpinakiem i cebulą

Ciasto francuskie ze szpinakiem i cebulą

Składniki na ciasto francuskie ze szpinakiem i cebula

  • ciasto francuskie (180 g),
  • mrożony szpinak,
  • papryka,
  • czerwona cebula,
  • mielony lub wyciśnięte ząbki czosnku,
  • oregano,
  • sól, pieprz.

Rozmrożony szpinak lekko podsmażamy na patelni. Przeciśnięty przez sito, odsączony z wody szpinak przenosimy do wyciętych szklanką na cieście francuskim okręgów. Obok umieszczamy poszatkowaną cebulę i niewielką ilość czerwonej papryki. Przyprawiamy. Ciastka szpinakowe zamykamy zaklejając ich boki.

Ciasto francuskie ze szpinakiem pieczemy w temperaturze 180°C do momentu aż się zarumienią.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Szaszłyki warzywne z grilla
Sezon grillowy się rozpoczął, pora wrzucić coś na ruszt. Z warzyw dostępnych teraz można zrobić pysz...
Sałatka grecka z serem mozzarella
Sałatka grecka jest efektowną, kolorową przystawką, pasującą do niemal każdego dania głównego. Dla o...
Kotlety ryżowe z tofu i kalafiora
W kotletach ryżowych nie ryż jest charakterystyczny, ani nawet tofu, czy kalafior. Placki można być ...
Kapusta po litewsku
Kapusta po litewsku to smaczna przystawka dla zwolenników kapusty w wersji słodko-kwaśnej. Sk...
Wege pierogi z tofu, ryżem, grzybami i brokułami
Przepis na wegetariańskie pierogi z tofu i brokułami. Składniki na ciasto do pierogów: ...
Drożdżowy placek cebulowy
Przepis na cebularz z ciasta drożdżowego. Składniki na drożdżowy placek cebulowy (4-6 porcji)...

Komentarzy: 8

  • avatar
    Krokodyl:

    Wesołych Świąt, dobrych i miłych. :-))

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Majana:

    Mmmm, a coz to za pyszności, mniam!
    Wesołych Świąt Kochani!:))

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    andzia-35:

    Zdrowych, pogodnych świąt!!!

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Ain:

    Hej,

    Mam pytanie – czy okręgi wycięte szklanką nie będą zbyt małe? Te na fotkach wyglądają na dużo większe od takiego „standardu szklankowego” :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Zwegowani.pl:

    Zdaje się, że używaliśmy duuużego kubka :) Ale zawsze można także posiłkować się filiżanką lub pokalem do piwa ;)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    kate:

    Ja dodałam do ciasta jeszcze kiełbaskę i ciasto w środku posmarowałam feta, super…

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 2

  • avatar
    agata:

    A ile kulek tego szpinaku ?

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Kaśka:

    Szczerze polecam przepis: ciasto francuskie i szpinak to genialne połączenie. :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.