Zwegowani » Dania główne, Kuchnia wegańska, Przepisy z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie ze szpinakiem i cebulą


Udostępnij


Autor: Wydrukuj przepis Wydrukuj przepis | Komentarzy: 8
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (13 głosów)
Loading ... Loading ...

Ciasta francuskie z farszem mają to do siebie, że bardzo łatwo i szybko jest je przygotować komponując ulubione składniki. Ważny jest jednak ich właściwy dobór. Przy farszu szpinakowo-cebulowym z odrobiną papryki i czosnku nadzienie ciastek zyskuje nie tylko ciekawy smak, ale i kolor :) Jeśli zależy nam na szybkiej i smacznej potrawie, ciasto francuskie będzie idealnym środkiem do osiągnięcia celu.

Ciasto francuskie ze szpinakiem i cebulą

Ciasto francuskie ze szpinakiem i cebulą

Składniki na ciasto francuskie ze szpinakiem i cebula

  • ciasto francuskie (180 g),
  • mrożony szpinak,
  • papryka,
  • czerwona cebula,
  • mielony lub wyciśnięte ząbki czosnku,
  • oregano,
  • sól, pieprz.

Rozmrożony szpinak lekko podsmażamy na patelni. Przeciśnięty przez sito, odsączony z wody szpinak przenosimy do wyciętych szklanką na cieście francuskim okręgów. Obok umieszczamy poszatkowaną cebulę i niewielką ilość czerwonej papryki. Przyprawiamy. Ciastka szpinakowe zamykamy zaklejając ich boki.

Ciasto francuskie ze szpinakiem pieczemy w temperaturze 180°C do momentu aż się zarumienią.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Flaker
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Wykop
  • email
  • PDF
  • Drukuj

Przepisy z podobnymi składnikami:

Pyzy w sosie jogurtowym
Pyzy (placki) doprawione bogatą gamą przypraw stanowią lekką, choć smażoną na średnio głębokim oleju...
Pikantna potrawa z papryki
Pikantna potrawa z papryki to danie dla miłośników ostrej kuchni. Potrawę można potraktować jako prz...
Naleśniki gryczane po prowansalsku
Naleśniki z mąki gryczanej mają zdecydowanie inny smak niż te, których smak pamiętamy z dzieciństwa ...
Tarta z serem na cieście francuskim
Tarta (quiche), jedno z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej, tym razem nie na kruchym cieście...
Tarta szpinakowa z fetą
Klasyka w najlepszym wydaniu - kruche ciasto, szpinak i feta. Nieskomplikowane i szybkie w wykonaniu...
Kotlety z kaszy gryczanej z serem
Kolejny przepis na kotlety w wersji wege :) Składniki: 2 woreczki kaszy gryczanej, marche...

Komentarzy: 8

  • avatar
    Krokodyl:

    Wesołych Świąt, dobrych i miłych. :-))

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Majana:

    Mmmm, a coz to za pyszności, mniam!
    Wesołych Świąt Kochani!:))

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    andzia-35:

    Zdrowych, pogodnych świąt!!!

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Ain:

    Hej,

    Mam pytanie – czy okręgi wycięte szklanką nie będą zbyt małe? Te na fotkach wyglądają na dużo większe od takiego „standardu szklankowego” :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Zwegowani.pl:

    Zdaje się, że używaliśmy duuużego kubka :) Ale zawsze można także posiłkować się filiżanką lub pokalem do piwa ;)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    kate:

    Ja dodałam do ciasta jeszcze kiełbaskę i ciasto w środku posmarowałam feta, super…

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 2

  • avatar
    agata:

    A ile kulek tego szpinaku ?

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

  • avatar
    Kaśka:

    Szczerze polecam przepis: ciasto francuskie i szpinak to genialne połączenie. :)

    Oceń komentarz: Dobre 0 Słabe 0

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz. Możesz zawsze komentarze subskrybować wpisy poprzez RSS.

Dodaj komentarz:

Current ye@r *

Dodaj swoje zdjęcie potrawy

Możesz dodać zdjęcia do komentarza - kliknij wybierz zdjęcie. Po wybraniu zdjęcia zostanie ono wysłane na serwer, a link zostanie dodany do Twojego komentarza.