18728 Views |  1

Ciasto czekoladowe z mikrofalówki

Czekoladowa rozkosz bez zapiekania :)

Ciasto czekoladowe z mikrofalówki

Ciasto czekoladowe z mikrofalówki

Składniki na ciasto czekoladowe z mikrofalówki:

  • 3 łyżki kakao,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 2 łyżki mleka,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 6 kostek czekolady.

Do miski dodajemy kakao, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę, mleko i jajko. Całość miksujemy na gładką masę. W garnku gotujemy wodę, kładziemy miskę i roztapiamy czekoladę z masłem. Kubeczki wypełniamy do połowy przygotowaną masą na ciasto, każdy kubeczek wkładamy osobno do mikrofalówki na minutę przy ustawionej mocy 800 W.

Gotowe ciasto podajemy na ciepło polane polewą.

Smacznego!