Czekoladowa rozkosz bez zapiekania
Składniki na ciasto czekoladowe z mikrofalówki:
- 3 łyżki kakao,
- 3 łyżki cukru,
- 3 łyżki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżka oliwy,
- 2 łyżki mleka,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka masła,
- 6 kostek czekolady.
Do miski dodajemy kakao, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę, mleko i jajko. Całość miksujemy na gładką masę. W garnku gotujemy wodę, kładziemy miskę i roztapiamy czekoladę z masłem. Kubeczki wypełniamy do połowy przygotowaną masą na ciasto, każdy kubeczek wkładamy osobno do mikrofalówki na minutę przy ustawionej mocy 800 W.
Gotowe ciasto podajemy na ciepło polane polewą.
Smacznego!
Comments
4 Responses to “Ciasto czekoladowe z mikrofalówki”