Muffinki dla wielbicieli marchewkowych wypieków. Babeczki marchewkowe można przygotować na pyszny deser albo zabrać ze sobą na drugie śniadanie
Składniki na babeczki marchewkowe
- 4 jajka,
- 2 szklanki cukru,
- 2 szklanki mąki,
- 1 i 1/4 szklanki oleju,
- 2 łyżeczki cynamonu,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 2 szklanki startej marchewki,
- orzechy,
- rodzynki.
Przygotowanie babeczek
Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy. Ciasto na muffiny rozlewamy do foremek babeczek tak, żeby sięgały do połowy ich poziomu. Babeczki marchwiowe pieczemy w 180°C przez ok. 30 min.
Comments
4 Responses to “Babeczki marchewkowe z cynamonem”