4641 Views |  Like

Babeczki marchewkowe z cynamonem

Muffinki dla wielbicieli marchewkowych wypieków. Babeczki marchewkowe można przygotować na pyszny deser albo zabrać ze sobą na drugie śniadanie :)

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

Składniki na babeczki marchewkowe

  • 4 jajka,
  • 2 szklanki cukru,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 i 1/4 szklanki oleju,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 2 szklanki startej marchewki,
  • orzechy,
  • rodzynki.

Przygotowanie babeczek

Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy. Ciasto na muffiny rozlewamy do foremek babeczek tak, żeby sięgały do połowy ich poziomu. Babeczki marchwiowe pieczemy w 180°C przez ok. 30 min.